Galatasaray Üniversitesi, İstanbul’da ilk defa gerçekleştirilen 1’inci İstanbul Matematik Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Üniversitemiz Matematik Bölümü tarafından düzenlenen festival, 4-5 Mayıs tarihlerinde 10.00-16.00 saatleri arasında her yaştan yaklaşık bin matematik severi bir araya getirdi. Bu etkinlikte, diğer matematik buluşmalarının aksine, bir festival alanında olduğu gibi açık alanda stantlar kuruldu ve bu stantlarda çeşitli matematik etkinlikleri düzenlendi. Öğretim üyeleri, yüksek lisans, lisans ve lise öğrencilerinden oluşan gönüllü bir ekiple hayata geçirilen etkinlik kapsamında, ilk gün Universidad Nacional Autónoma de México’dan Meksikalı matematikçi José Luis Cisneros-Molina bir açılış konuşması yaptı. Toplumun her kesimine açık ve ücretsiz olan bu festivalde, katılımcılar matematiği birebir dokunarak ve ellerine alıp inceleyerek deneyimleme şansı buldular.