İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılı ve 2021 yılının “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak kutlanması etkinlikleri kapsamında çevrim içi olarak “100 Yıllık Bağımsızlık Destanı: İstiklal Marşı” konferansı düzenlendi. Konuşmacı olarak Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Demirhan Burak Çelik’in yer aldığı konferansa öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

İçinde bulunduğumuz dönemi ‘Yüzüncü Yıllar Dönemi’ olarak niteleyen Doç. Dr. Demirhan Burak Çelik, 1919’dan 1923’e uzanan yüz yıl önceki dönemin, aynı zamanda bir devletin kuruluş süreci olduğunu anımsattı. Bu çerçevede, kuruluşun en önemli aşamalarından birinin de 1921 Anayasası’nın kabulü olduğunu söyledi. İstiklâl Marşı’nın kabul süreci ile 1921 Anayasası’nın kabul sürecini bir arada değerlendiren Doç. Dr. Çelik, hem İstiklâl Marşı’nın hem de 1921 Anayasası’nın yüz yıldan bu yana verdiği mesajın “farklılıklarımıza karşın bir arada olursak, yenemeyeceğimiz canavar yoktur” şeklinde özetlenebileceğini belirtti.

AFIS-v5